Variabel rente - Lån Penge Online Nu

by Anders Hansen
4 år ago
1293 Views

Når du står i en situation, hvor du har behov for ekstra midler – hvad end du skal bruge penge til udbetaling på nyt hus eller bil – eller måske du har brug for en ferie væk fra hverdagens trummerum, så skal du tage stilling til hvilken type rente, som du kunne tænke dig.

Når det kommer til lån af penge er der typisk to forskellige slags renter. Der er en fast rente og en variabel rente. Hvis du har brug for et større lån, som så ville skulle afdrages på i mange år, så kan den faste rente være en god mulighed.

fast eller variabel rente

For så ved du præcist hvor stor en ydelse, som du skal betale hver måned indtil lånet er tilbagebetalt. Med andre ord, så forbliver renten og derfor også ydelse og afdrag den samme.

Renten er meget vigtig

Den variable rente er en anden mulighed – som også har sine fordele. Hvis det ikke er vigtigt for dig, at du betaler præcist det samme, så kan den variable rente være en god løsning.

Ved variable renter forbliver afdraget det samme hele vejen igennem, mens renten og dermed ydelsen kan svinge en del.

Ved den variable rente kan du derfor risikere, at den ene måned er ydelsen lav og den næste måned er ydelsen lidt højere. Fordelen ved dette er, at hvis renten for eksempel falder til 1 %, så betaler du meget mindre i ydelse.

Ved fast rente betaler du altså det samme – så selv hvis renten falder, så er du strandet med den høje rentesats. Når du optager et lån med fast rente, vil denne form være dyrere fra start, men til gengæld er der ingen risiko.

Mens den variable rente kan være høj den ene måned og super lav den anden måned. Det variable lån vil også være billigere at optage end lånet med fast rente. Du skal derfor gøre dig en masse overvejelser over hvilken rente, som

du bedst kunne tænke dig. Der er fordele og ulemper ved begge typer, så det gælder om at finde det, som passer bedst til dig, din økonomi og dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *