Ydelse på dit lån - Lån Penge Online Nu

by Anders Hansen
4 år ago
1154 Views

Før vi forklare dig hvad ydelsen er, så bliver vi nødt til at kigge på begrebet afdrag. Det er det beløb, som du betaler (måske hver måned, hvis det er aftalen) til banken eller andre lånegivere, som du skylder penge. Hvis du for eksempel skylder banken 5.000 kr. og betaler 500 kr. i afdrag, så skylder du banken 500 kr. mindre – altså 4.500 kr

Men man kan ikke låne penge uden, at der kommer renter. Når renterne og afdraget ligges sammen.

Så har vi ydelsen. Ydelsen er med andre ord, det beløb, som bliver trukket fra din konto til afbetaling på lån hver måned. Man skal være meget opmærksom på afdrag, renter og ydelser.

Du kan nemlig hurtigt ende i en situation, hvor du betaler ligeså meget i afdrag, som i rente eller at din ydelse er dobbelt dit afdrag – altså man kan ende med, at sidde i for små dyre lån.

udelse

Når du skal optage et lån er det ligeledes vigtigt, at du kigger på din indkomst. Du skal finde et lån, hvor du har mulighed for at betale den givne ydelse – uden at det tager hele dit rådighedsbeløb. Din månedlige indkomst skal altså stemme overens med alle dine månedlige ydelser.

Det er super vigtigt, da du ellers kan komme til at sidde rigtig stramt økonomisk. Lånet skulle jo gerne være en hjælp og ikke en hindring.

En god huskeregel er, at kigge på hvor stor ydelsen er i forhold til afdraget. De lån, hvor ydelsen er meget højere end afdraget, er de lån som du skal prioritere at betale først. Når du har det på plads – altså din indkomst, lånets ydelse og afdrag – så skal du også kigge på førnævnte ÅOP.

Ydelsen er den faste betaling hver måned, hvor ÅOP viser hvor meget ekstra du skal betale for at låne. Når du har de ting på plads, så ved du hvor meget du kommer til, at skulle betale for lånet – både månedsvis og i alt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *